MLADINA

5. 12. 2013  |  Evrodržavljan

Slovenci nezadovoljni z EU, a bi ostali v njej

Po javnomnenjski raziskavi Episcentra slaba polovica anketiranih Slovencev ni niti zadovoljna niti nezadovoljna s članstvom v Evropski uniji. Dobrih 36 odstotkov pa jih s članstvom ni ali pa sploh ni zadovoljnih. Kljub splošnemu nezadovoljstvu bi skoraj polovica vprašanih vseeno še enkrat glasovala za članstvo v EU.

S članstvom v uniji je sicer zadovoljnih ali zelo zadovoljnih le 17,5 odstotka vprašanih, 45,3 odstotka pa jih ni ne zadovoljnih ne nezadovoljnih.

Kljub temu pa bi 46,3 odstotka vprašanih na referendumu še enkrat glasovalo za članstvo v EU, 34,8 odstotka bi jih glasovalo proti, dobrih 17 odstotkov vprašanih pa ne bi glasovalo.

Slovenija je članica EU postala 1. maja 2004. Vstop v EU je na referendumu 23. marca 2003 podprlo 89,64 odstotka volivcev. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."