MLADINA

5. 4. 2014  |  Evropske volitve 2014

Društvo Verjamem želi na evropske volitve z Listo Igorja Šoltesa

© Uroš Abram

Društvo Verjamem želi na evropskih volitvah nastopiti z Listo dr. Igorja Šoltesa. V ponedeljek bodo začeli zbirati potrebne podpise, napovedujejo pa tudi sodelovanje na prihodnjih lokalnih in državnozborskih volitvah. Civilnodružbene organizacije morajo prevzeti svoj del odgovornosti ter državljanom ponuditi širšo in boljšo izbiro, so prepričani.

Kot so zapisali v društvu Verjamem, katerega predsednik je nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, bodo v kampanji pred majskimi evropskimi volitvami v ospredje postavili predvsem Slovenijo in njen položaj znotraj skupnosti ter zastopanje slovenskih interesov pri sprejemanju odločitev. »Ne moremo več ostati zgolj izvrševalci bruseljskih politik, temveč jih moramo soustvarjati ter biti vidni pri zastopanju interesov državljank in državljanov,« je v sporočilu poudaril Šoltes.

Ob tem je Šoltes zatrdil, da so neodvisni in da to tudi nameravajo ostati. Kandidatno listo in program bodo predstavili ob uradni vložitvi kandidature. V društvu pa napovedujejo, da bodo na listo uvrstili kandidate, »ki niso obremenjeni z dosedanjim političnim delovanjem, hkrati pa so - kljub temu, da bo med njimi veliko posameznikov mlajše generacije - z delom že dokazali, da so sposobni in zaupanja vredni ljudje«. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."