Uredništvo

 |  Družba

»44 minut njunega pogovora ni imelo ničesar z resnim novinarstvom«

IZJAVA DNEVA

"Štiriinštirideset minut njunega pogovora zato ni imelo ničesar z resnim novinarstvom, ki bi se informirano in empatično lotilo teme spolnega nadlegovanja, katerega žrtev je bila pred nedavnim intervjuvanka. Snovalci oddaje so se namesto tega raje odločili za posnetke njenih vlog, ki igralko čim bolj seksualizirajo, ter za zaprt tip vprašanj, polnih insinuacij, ki predpostavljajo odgovore in vzpostavljajo zaokrožen portret igralke. Snovalci oddaje so se odločili, da žensko spet prikažejo kot lahkoživko, moškega storilca pa operejo krivde tako, da njegovo ime in njegova dejanja izvzamejo iz debate."

"To, da Mia Skrbinac razkritja svoje identitete LGBT+ v izpostavljenem televizijskem terminu ni pričakovala, je videti načrtovano, saj so snovalci oddaje s tem od nje dobili pristna, nezaigrana televizijska čustva. Osebni pogum in občutek odgovornosti za druge, ki so Mio Skrbinac napeljali k razkritju spolnega nadlegovanja, niso televizični, prav tako ni televizična današnja svoboda, ki jo živijo mladi onkraj ozkih norm in trdno zakoličenih identitet. Na RTV so ocenili, da se travma in retravmatizacija prodajata bolje."

(Kolumnistka Mojca Pišek o tem, ko je Miša Molk v intervjuju z igralko Mio Skrbinac razkrila njeno spolno usmerjenost; via Delo)

Mia Skrbinac v oddaji Z Mišo

Mia Skrbinac v oddaji Z Mišo
© TV Slovenija

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.