Saša Eržen

 |  Mladina 16  |  Kultura

Hudo: Posteljica bukela

Feng šuj za otroke

/media/www/slike.old/mladina/phudo_saa_eren.jpg

© Arhiv Mladine

Nikar ne jamrajte, če bo vaše dete leno, neuspešno in ubogo. Sami ste krivi - mar bi mu privoščili posteljico bukela, iz bukovega lesa narejeno v Sloveniji po pravilih feng šuja. Pri snovanju so posebno pozornost namenili velikosti posteljice: “Širina 80,5 cm je ugodna mera in spada v področje kapital (denar, drugi viri za pomoč), dolžina postelje 148 cm pa v dobro področje pomoč (pogum, integriteta, plemenitost). Kitajci verjamejo, da dolžina postelje vpliva na osebni razvoj, širina pa na napredovanje v poklicu.” Na posteljico lahko pritrdimo tudi previjalni element. Ko jo otrok preraste, jo iz ležišča in previjala povsem enostavno prelevimo v mizico, nočno omarico, police, ribstol ali dvosed. Če posteljica deluje in bo dojenček zrasel v pogumnega, celostnega, plemenitega in podjetnega froca, morda iz bukele sestavi celo svoje prvo kolo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.