Deja Crnović

 |  Mladina 34

Ministra v Pekingu

Kako sta Zver in Vizjak izkoristila olimpijske igre

Minulo nedeljo so po svetu zakrožile fotografije slovenskega dobitnika zlate olimpijske medalje Primoža Kozmusa, ob njem pa je roke kvišku tiščal še slovenski minister za gospodarstvo Andrej Vizjak. Tuje tiskovne agencije Vizjakove poteze seveda niso razumele politično, saj so ga označile za Kozmusovega trenerja, a njegove navzočnosti in veseljačenja nismo spregledali doma.
Poleg Vizjaka se je v Pekingu te dni mudil tudi šolski minister Milan Zver, ki si je ogledal odprtje olimpijskih iger. Kot so nam sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, sta oba ministra obisk na Kitajskem izkoristila za delovna in poslovna srečanja. Minister Zver se je srečal s prvo namestnico ministra Glavne uprave za šport Kitajske Hu Jiayan, s katero sta podpisala sporazum o sodelovanju na področju športa med Slovenijo in Kitajsko, ter se udeležil neformalnega srečanja Svetovne antidopinške agencije WADA in neformalnega srečanja ministrov EU, odgovornih za šport. Minister Vizjak se je v Šanghaju udeležil »Slovensko-šanghajskega gospodarskega foruma« ter se sestal s Chenom Demingom, ministrom za trgovino, in Zhaom Xiaopingom iz Nacionalne komisije za razvoj in reforme. Sprejel ga je še Yu Ping, podpredsednik kitajske gospodarske zbornice. V Pekingu sta potekali tudi poslovni konferenci »Kako poslovati s Kitajsko« in »Slovenija, vaš poslovni partner«. Bolj kot gospodarska srečanja pa je Vizjaku uspel preboj v medije. Na očitke, da je Kozmusovo zlato izkoristil za strankarske namene, je za Indirekt dejal: »Ali mislite, da so naši volilni štabi tako močni, da obvladujejo kitajske kamermane?«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.