Staš Zgonik

 |  Mladina 34

Zasebna volilna kampanja ...

... z denarjem podjetja v državni lasti

Razdeljevanje sponzoriranih letakov

Razdeljevanje sponzoriranih letakov
© Matej Leskovšek

Poslanka SDS Eva Irgl prihaja iz Vipave in je zelo aktivna tudi v lokalnem okolju. Eden njenih projektov je tudi akcija »Življenje je lepo - s športom proti zasvojenosti«, v okviru katere naj bi organizirala nekaj športnih dogodkov, namenjenih predvsem mladim. Namen se je zdel plemenit tudi družbi Hit, ki se je odločila akcijo, na prošnjo Irglove, finančno podpreti. »Družba Hit je projekt Eve Irgl podprla v pomladanskem obdobju, kot številne podobne projekte, ki so naravnani pozitivno in so v skladu s Hitovo politiko družbene odgovornosti, predvsem pa niso povezani z aktivnostmi političnih strank,« nam je sporočil Hitov predstavnik za odnose z javnostmi Tilen Majnardi.
A Irglova je, kot je zabeležil naš fotograf, letake oziroma kartice iz omenjenega projekta delila in razkazovala na sobotnem taboru SDS v Šentvidu pri Stični. Majnardija smo zato vprašali, ali se Hit s tako prakso strinja, in dobili odgovor: »Po vašem opozorilu smo gospodično Irgl že obvestili, da zahtevamo, da tega projekta ne uporablja v strankarske promocijske namene, s čimer se je strinjala. Ne nazadnje bi lahko šlo tudi za kršitev zakona o financiranju političnih strank, zato pričakujemo, da se bo navedenega držala, v nasprotnem primeru bomo odstopili od projekta in zahtevali vračilo sredstev.«
Za komentar smo želeli prositi tudi poslanko Irglovo. Zanimalo nas je namreč, kaj se je s to akcijo dogajalo od aprila, ko se je s prošnjo obrnila na Hit, do avgusta, ko so se letaki pojavili na strankarskem pikniku tik pred začetkom volilne kampanje. Zanimalo nas je tudi, zakaj se je odločila na letak za akcijo, namenjeno boju proti zasvojenosti, postaviti kar svojo podobo. Naša radovednost je, ker se nam ni oglasila na poslanski mobilni telefon, ostala nepotešena.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.