Cult Janeza Janše

Kolo kot poslovno-politično darilo

Janšev Cult in Bushev Cult

Janšev Cult in Bushev Cult
© Bobo

Premier Janez Janša je ameriškemu predsedniku Georgeu W. Bushu ob zadnjem obisku pred dobrima dvema mesecema podaril 4200 evrov vredno kolo cult black gold XTR, ponos idrijskega podjetja Vizija sport, d. o. o. No, v bistvu mu ga je podarilo kar podjetje, saj so ga Janši v ta namen dali zastonj. Odtlej so kolesa znamke Cult postala pravi mali hit med političnimi darili. Kolo te znamke pa vozi tudi Janša.
In Janša ga je imel prvi. Po naših podatkih naj bi si svojega culta omislil tri tedne prej, preden je Bush prišel v Slovenijo, in obenem kupil kar dve kolesi. Seveda, še za svoje dekle Urško Bačovnik. Kot pojasnjujejo v podjetju, so jim takrat Janševi ljudje posredovali povsem točne podatke o njegovih in Urškinih merah ter zahteve, kako morata biti kolesi opremljeni. Zase je Janša vzel najboljšo opremo in odštel 1200 evrov, kolo Bačovnikove pa je stalo nekaj sto evrov manj. Janša se ni osebno zapeljal v Logatec, kjer kolesa proizvajajo, pač pa je tja poslal enega svojih varnostnikov, ki je kolesi plačal z gotovino.
Čeprav Janša v času predsedovanja gotovo ni imel prav dosti časa za kolesarjenje, je culta očitno dovolj dobro preskusil, da se je odločil, da ga podari najpomembnejšemu človeku v odhajanju, predsedniku ZDA. V podjetju pojasnjujejo, da je odtlej njihova kolesa kupilo precej znanih obrazov. Kupil si ga je recimo direktor podjetja Riko hiše, Janez Škrabec, ki je potem kupil še eno in ga podaril ruskemu veleposlaniku v Sloveniji, dr. Sergeju Aleksandroviču Simakinu. Vozi ga tudi že ameriški veleposlanik Yousif B. Ghafari. Pred kratkim pa si ga je kupil tudi predsednik republike dr. Danilo Türk.
Izdelovalci cultov pravijo, da jim je »vseeno, kako politično usmerjeni so njihovi kupci, nam pa laska, da se za nakup naših koles odločajo znane osebnosti. Sicer je naša kvaliteta nesporno dokazana, ampak ponudnikov je veliko, zato vsaka reklama pride še kako prav«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.