Staš Zgonik

 |  Mladina 34

Ogledalo Novi Sloveniji

Cvetke iz strankarskega glasila

Julijsko-avgustovska številka Ogledala, strankarskega glasila Nove Slovenije, je nekaj posebnega. Kot se za predvolilni čas spodobi, je namreč precej strani namenjenih predstavitvi kandidatov na septembrskih državnozborskih volitvah. Tako je med drugim mogoče prebrati kolektivni intervju z 18 manj znanimi ali do zdaj manj izpostavljenimi kandidati in njihove kratke predstavitve. Med slednjimi izstopa predstavitev karierne poti mag. Alojza Durna: »Po diplomi iz sociologije se je najprej zaposlil na gimnaziji v Kopru, nato je nekaj časa delal v Zavodu za invalidne otroke v Vipavi. Od novembra 2005 je generalni sekretar na ministrstvu za finance.« Durn v intervjuju med drugim pojasni, da si doma za varstvo okolja prizadevajo tako, »da odpadke odlagamo na temu namenjena odlagališča«. Še bolj navdušujoča je izjava radiologa Jožeta Bezjaka, ki za okolje skrbi tako, da »uporablja neosvinčen bencin za vožnjo z avtomobilom«. Treba je tudi omeniti, da eden od kandidatov uporablja »varnostne svetilke«.
Poučni so tudi odgovori kandidatov na vprašanje o mnenju glede razprodaje zemlje tujcem, še posebej Britancem v Prekmurju. Ra-ziskovalec in podjetnik dr. Peter Kralj krivdo za to zvali na znane nepridiprave: »Tajkuni so s svojim uničevalskim načinom pridobivanja ostanka slovenskega gospodarstva povzročili osiromašenje srednjega sloja, ki ima v lasti največji del slovenskega premoženja.« Bolj »previden« pri izražanju mnenja o priseljevanju tujcev je strojni inženir Tone Kostelec: »Menim, da ni tako pomembno dejstvo, da se tujci naselijo v državo. Veliko bolj važno je, od kje prihajajo.« Stvari pa na svoje mesto dokončno postavi agronom Tomaž Lisjak: »Nikoli, nikdar ne zaupati tujcem. Nikoli, nikdar ne prodajati zemlje tujcem. Vedno in povsod se tega držati.«
Glasilo NSi sicer skrbi tudi za razgibavanje možganov svojega članstva. V njem je namreč kar šest sudokujev. Hkrati pa jih tudi motivira za reševanje, saj je prva nagrada za pravilno rešen sudoku četverček zelo mamljiva: obisk poslanske skupine in ogled državnega zbora.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.