Damjana Kolar

 |  Mladina 34  |  Kultura

Dnevi poezije in vina

Mednarodni pesniški festival, od 26. do 30. avgusta

Gradnikova domačija

Gradnikova domačija
© Arhiv festivala

Že dvanajsto leto zapored se bodo v vasici Medana v Goriških Brdih zbrali pesniki iz 17 držav, ki bodo svojo pot po Sloveniji začeli že 26. avgusta z branji pod naslovom Medana pred Medano. V naslednjih dneh se bodo v Brdih poleg branj zvrstili različni dogodki: koncerti (Kombinat, Sestre z Barbaro Pešut, Vita Mavrič & Kvartet Akord), filmi, razstave, performansi, gledališke predstave in degustacije vrhunskih briških vin. Festival se bo preselil tudi čez mejo v Krmin, kjer bo potekalo branje italijanskih pesnikov s koncertom. Zaključek festivala bo tudi letos v Šmartnem z bogatim celodnevnim programom.
Več nam je povedala voditeljica festivala Jelka Ciglenečki: “Poezija in vino, pa tudi filmi, razstave, performansi, koncerti ... Štiriindvajset pesnikov z vsega sveta, branja v šestnajstih različnih jezikih. Med njimi prvikrat vabimo tudi sodobne pesniške klasike - tokrat Paula Muldoona in Larsa Gustafssona, ki smo jima ob tej priložnosti izdali prvi izbor poezije v slovenščini. Okrogle mize o njuni poeziji boste lahko spremljali v petek, 29. 8., in soboto, 30. 8.. Znanost in/ali umetnost - o tem se bodo spraševali na okrogli mizi Nazaj v prihodnost, odgovarjal pa jim bo Marko Peljhan z razstavo Velimir Hlebnikov: LADOMIR AB 7ma površina. Tu bo še vino na delavnicah o naravnih vinih, avtohtonih sortah, na okrogli mizi o vlogah šestih ključnih pijač ‘Zgodovina sveta v šestih kozarcih’ ter seveda degustacijah. Vabljeni na praznik poezije!” Več na: www.medana.org.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.