Deja Crnović

 |  Mladina 40

Kje lahko izveste pravo resnico?

Član NSi opozarja na resnicoljubne medije

/media/www/slike.old/mladina/mnsi.jpg

V predvolilni kampanji se je veliko govorilo o pristranskosti medijev, o tem, kje je zapisana prava resnica in kje se postavljajo prava vprašanja. Da pa ne bo govor samo o »nekaterih« medijih, se je v vitrini stavbe, ki stoji v Kamniku ob cerkvi na Šutni, znašel zgovoren plakat: »Pred volitvami! V katerih medijih lahko izveste pravo resnico: na TV Slovenija 1 in 2, radio Slovenija 1, radio Ognjišče, tednik Družina, Reporter, Demokracija, Ekspres,« nato pa sledijo prečrtani POP TV, Delo, Dnevnik, Večer, Mag, Tv Pika, Mladina, Total in Slovenske novice.
Ker plakat visi v vitrini, ki naj bi veljala za NSi-jevo, smo na sedežu stranke, ki se te dni poslavlja od parlamenta, povprašali, za kakšno akcijo gre. Matej Tonin, predstavnik za odnose z javnostmi, ki te dni končuje svoje delo v stranki, nam je povedal, da vitrino ureja starejši član NSi, ki vitrino uporablja kot nekakšen blog. Nanjo namreč lepi izrezane časopisne članke in jih tudi komentira, Tonin pa opozarja, da ne gre za mnenje NSi Kamnik, kaj šele NSi kot celote. Zagretega člana naj bi sicer že večkrat prosili, naj s takšnimi dejanji preneha, ali pa naj vsaj jasno navede, da gre za njegov osebni projekt in ne strankarski. Tako naj bi gospod svoja razmišljanja osveževal na 14 dni in včasih navedel svoje ime in priimek, vendar pa tega ne stori vsakič, zato prihaja do nesporazumov.
Zanimivo je na seznamu neresnicoljubnih medijev tudi Mladina - Andrej Bajuk, predsednik stranke, ki je po porazu odstopil, ji je odklonil intervju.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.