Damjana Kolar

 |  Mladina 40  |  Kultura

Mesto žensk

14. mednarodni festival sodobnih umetnosti, od 9. do 17. oktobra

Julia Bardsley

Julia Bardsley
© Manuel Vason

Festival Mesto žensk bo 9. oktobra ob 20.00 v Cankarjevem domu odprla gledališka parabola Morhothope nizozemske gledališke ustvarjalke Sanne Van Rijn. V programu scenskih umetnosti se bosta v Sloveniji prvič predstavili britanska umetnica Julia Bardsley ter mehiška performerka Violeta Luna, med filmi pa ne gre spregledati francoskih ustvarjalk Isild Le Besco in Irene Salina. Glasbeni program bo letos obarvan slovansko; nastopile bodo ruska folk zasedba Iva Nova, češka My Name Is Ann, hrvaška elektro-punk zasedba Klaus, beograjska hiphoperka Sajsi Mc, slovensko-avstrijska Subshrubs. Posebnost letošnjega festivala je bogat brezplačen izobraževalni program s predavanji in delavnicami.
O festivalu sta več povedali programski vodji festivala Katja Kobolt in Dunja Kukovec: “Z letošnjim letom se je Mesto žensk dokončno usidralo tudi kot organizator projektov med letom, in sicer tako doma kot v tujini. Mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk pa nedvomno ostaja njegov najbolj obsežni in razvejani dogodek. Letos bo festival Mesto žensk prestolnico, z nekaterimi dogodki pa tudi Ptuj, Maribor, Koper, Krško in Celje, zasedel pod geslom Surova simbioza/živali-narava-kultura. Več kot 65 festivalskih umetnic in skupin, teoretičark ter aktivistk iz 21 različnih držav vseh Amerik in Evrope ter Bližnjega vzhoda bo predstavilo več kot 40 dogodkov: predstave, performanse, koncerte, razstave, javno umetnost, predavanja in delavnice.”
Več na: www.cityofwomen.org.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.