Peter Petrovčič

20. 11. 2008  |  Mladina 47  |  Politika

Izkoriščani honorarci RTVS

/media/www/slike.old/mladina/tkratkirtvslo_bpet.jpg

© Borut Peterlin

Sekcija pogodbenih novinarjev RTV Slovenija in Sindikat novinarjev Slovenije sta opozorila na slab status pogodbeno in honorarno zaposlenih novinarjev na RTV Slovenija. Teh naj bi bilo od 400 pa vse do 1000, pač odvisno od obdobja. Poleg vseh znanih pravic, ki jih prinaša redna zaposlitev, pa je problem honorarnih in pogodbenih delavcev predvsem ta, da morajo biti všečni vsakokratnemu vodstvu zavoda, sicer ostanejo brez naslednje pogodbe. Tudi vrstni red prehajanja teh zaposlenih v redno delovno razmerje je po besedah sindikalistov prepogosto odvisen predvsem od pripadnosti vodstvu zavoda.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.