Veljko Njegovan

 |  Mladina 2  |  Kultura

»Resničnost je še hujša.«

Koen Mortier, režiser anarhističnega Ex bobnarja

/media/www/slike.old/mladina/profil_koen_mortier_mf.jpg

© Miha Fras

Koen Mortier je flamski režiser, ki mu je s prvim celovečernim filmom uspelo dvigniti prah. Ex bobnar, adaptacija romana kultnega flamskega pisatelja Hermana Brusselmansa, je vse drugo kot politično korektna. Prikazovanje treh lokalnih zgub z družbenega roba, ki so povrh vsega še hendikepirane, je pripeljano do ekstremnih razsežnosti. Film vsebuje prizore eksplicitnega nasilja, se norčuje in na splošno tepta vrednote zahodne kapitalistične družbe. Banalna zgodba o treh hendikepirancih, ki si želijo ustanoviti punk bend in sodelovati na tekmovanju lokalnih skupin, je le kulisa za resnejšo analizo brezupnih življenj. In ker za uspeh potrebujejo nekoga, s katerim bodo opaznejši, obiščejo priljubljenega pisatelja Driesa v upanju, da se bo pridružil njihovemu bendu. Dries živi navidezno popolno življenje, njegova edina hiba je, da ne zna igrati bobnov. Z Driesovim vstopom v njihova življenja se začne zgodba o manipulaciji in medsebojnem izkoriščanju, ki poskuša opozoriti na anomalije sodobne potrošniške družbe.

Kakšen je dejanski namen vašega prvenca - brutalni prizori so idealna past za najrazličnejše medije, s tem pa tudi promocijo?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.