Saša Eržen

 |  Mladina 2  |  Kultura

Bager, viličar in nakladalec v krožniku

Kosilo namesto peskovnika

/media/www/slike.old/mladina/phudo_pribor.jpg

V dobro brokolija, špinače in ostalih klorofilnih zadev odrasli nemalokrat prenesejo celo to, da se otroci igrajo s hrano, če ta na koncu le pristane v želodčkih. Zahvaljujoč podjetju Constructive eating, katerega temelj so starši navdušenega malega gradbenika, lahko tudi ostali roditelji izkoristijo fascinacijo malčkov z gradbeno mehanizacijo in jim pomagajo zgraditi zdrav odnos do prehrane. Jedilni pribor, ki je namenjen predvsem naraščaju med tretjim in petim letom, poskrbi, da se krožnik spremeni v miniaturno gradbišče, hrana na njem pa v gradbeni material. Nakladalec je žlica, viličar vilice, buldožer nadomešča prst, s katerim male roke porinejo hrano na žlico ali vilice. Plastični bištek je luškan in lahek, ima obložene ročaje za boljši prijem in ga lahko fliknete v pomivalni stroj. Prav bo prišel tudi za preganjanje dolgčasa v gostilnah, kjer se - gledano skozi otroške oči - starši vedno zadržijo predolgo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.