18. 6. 2009  |  Mladina 24  |  Kultura

Klemen Globočnik, slovenski “masakrist” ...

... o projektu Masaker povprečja, ki je trenutno na ogled v Slovenj Gradcu

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz_klemen_globocnik.jpg

© Borut Peterlin

“Ime mi je Klemen Globočnik. Sem glasboholik. Moj fetiš je glasba. Moja strast je pisanje. Moje poslanstvo je ustvarjanje leposlovnih del, povezanih z glasbo. Pri svojih 27 letih sem zabredel tako globoko, da na našem umetniškem področju zaradi nezmožnosti umestitve svojega načina ustvarjanja niti nimam konkurence. Dejansko pa se s svojimi deli dotikam širokega kroga kreativcev. Moji tekstovni projekti so z liričnega vidika zanimivi za pesnike, zaradi glasbenega ozadja vsebine vzbujajo pozornost glasbenikov, iz istega razloga pa jih znajo povohati tudi glasbeni navdušenci. Zaradi močne grafične podobe svoja dela promoviram v obliki razstav. Moj prvi projekt Filter of Lies In 13 Steps je lirična ubeseditev slik Marilyna Mansona, moj najbolj poznani Masaker povprečja, ki ga trenutno razstavljam v Slovenj Gradcu, pa si za izhodišče ideje jemlje besede iz pesmi Il a modras od Siddharte. Skupna karakteristika vseh je besedna zveza ‘rock ‘n’ roll v besedi in sliki’.”

Več o slovenskem “masakristu” si lahko preberete na www.klemenglobochnik.com. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.