Vanja Pirc

 |  Mladina 31  |  Kultura

Premiera in uvodna osmica

Kakšen bo otvoritveni program Centra urbane kulture Kino Šiška

Juno Reactor bo skupaj z Laibach krstil dvorano

Juno Reactor bo skupaj z Laibach krstil dvorano

Center urbane kulture Kino Šiška bodo 28. avgusta odprli z dvema fotografskima razstavama. Prva, Zgodovina prihodnosti, bo posvečena prenovi Kina Šiška, kot jo je zabeležila fotografinja Barbara Jakše, in arhivskim fotografijam o zgodovini tega objekta. Drugo razstavo, Re:start, ki prikazuje fotodokumentacijo z zadnje turneje prve slovenske pank skupine Pankrti po bivši Jugi leta 2007, pa pripravljata Mladinin fotograf Borut Krajnc in nekdanji urednik fotografije pri Mladini Matej Leskovšek. Sledil bo koncert Pankrtov, kar glede na to, kako pomembno vlogo so imeli pri oživitvi Kina Šiška člani in sopotniki te skupine, ni presenečenje.
Center urbane kulture Kino Šiška bo začel z rednim tedenskim programom delovati v petek, 18. septembra. Otvoritveni dogodki bodo potekali osem dni, kot pravi pomočnik direktorja za glasbo Matjaž Manček, pa bodo skušali v tem času prikazati čim širši žanrski razpon in tudi različne odrske postavitve. Prvi večer napovedujejo skupni nastop domače skupine Laibach in britansko-južnoafriško-japonske zasedbe Juno Reactor. Naslednji večer, 19. septembra, je rezerviran za rokenrol dogodek ob 10. obletnici FV festivala z rokenrol inovatorji iz skupine Heavy Trash in s hrvaškimi surf rockerji The Bambi Molesters, ki se po dolgem času vračajo na sceno.
V nedeljo, 20. septembra, bo na sporedu multimedijski plesni performans Maje Delak in Luke Prinčiča Poti ljubezni. Nadaljevali bodo s premiero slovenskega filma o skejterjih Tonihec, z eksperimentalnim intermedijskim performansom Marka Batiste Paralelne digitalne strukture in video-plesnim performansom Nevena Korde Gospod Nahtigal. V ponedeljek, 21. septembra, načrtujejo modno revijo studia Oktober, v torek, 22. septembra, koncert slovensko-hrvaškega glasbenega projekta Kisha Experience, v sredo, 23. septembra, pa napovedujejo plesno predstavo Kapital.
Četrtek, 24. septembra, bo rezerviran za sveže glasbene sloge z območja nekdanje Jugoslavije, hkrati pa napoveduje redni mesečni cikel takšnih koncertov. Nastopili bodo »bosanski psiho« Damir Avdić, eden od novih upov srbskega rocka Petrol, prekmursko-zagrebški kinky-pop bend Lollobridgida, trboveljski power-pop bend We Can't Sleep at Night in prekmurski hardkorovski kantavtor Dani Kavaš. Zadnji dan otvoritvenih dogodkov, petek, 25. septembra, bodo pripravili v sodelovanju z ekipo K4, na svoj račun pa bodo prišli ljubitelji elektronike, saj se obetata nastopa berlinske dub-minimal legende Pola in domačega Octexa, ki bo premierno predstavil novi avdio-video projekt.



 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.