Začasno nekontroverzen

Sodnica potrdila svojo odločitev. O Šrotovem kupcu Ceraniju v medijih le vse dobro?

Potem ko je pred časom sodnica Katarina Novšak Kaplan na predlog Pierpaola Ceranija Dnevniku z začasno odredbo prepovedala grdo pisati o Ceranijevi preteklosti, je zdaj zavrnila še Dnevnikov ugovor. Začasna odredba bo tako veljala do pravnomočne razsodbe v zadevi Cerani proti Dnevniku.
Kaj drugega kot potrditev bi bilo sicer naivno pričakovati, saj o ugovoru na sklep o začasni odredbi odloča sodeči sodnik (v našem primeru sodnica) v zadevi. Novšak Kaplanova je zato v sklepu, s katerim potrjuje začasno odredbo, bolj ali manj ponovila svoje mnenje o zadevi, znano že iz originalnega sklepa, in tako zavrnila vse Dnevnikove argumente. Ponovila je, recimo, da je deloma vseeno, ali so dejstva, o katerih je Dnevnik poročal, resnična, saj gre »za nedopustno ravnanje toženke že zgolj z uporabo navedenih objektivno žaljivih izrazov«. Poleg tega pojasnjuje, da začasna odredba ne pomeni prepovedi pisanja o Ceranijevem preteklem in sedanjem poslovanju, vendar »ne na način, ki nedopustno posega v njegovo čast, ugled in dobro ime, z žaljivimi izrazi oziroma izrazi z izrazito negativno konotacijo, ki ga diskreditirajo«. Točno tako, Dnevnik in tudi vsi drugi mediji lahko v zvezi s kupcem nekaterih Šrotovih deležev v lastniški verigi Pivovarne Laško pišejo o vsem, tudi o njegovi domnevno sporni preteklosti. Vendar o vsem tem ne smejo pisati grdo.
Vse, kar je Dnevnik zapisal o Ceranijevi preteklosti, je torej lahko res in povsem negativno, težava je samo v tem, da tega niso predstavili v lepi luči? Bravo!

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.