Deja Crnović

 |  Mladina 36  |  Kultura

Rože vam podarja Joss Stone

Kako sta koncert skoraj uničila dež in Siddharta

Glas z veliko začetnico: Joss Stone

Glas z veliko začetnico: Joss Stone
© Sunčan Patrick Stone

Kar malo smo se že navadili, da korporativni dogodki slovenske megafirme občasno ponudijo tudi kaj gledljivega, morda celo poslušljivega. Tokrat smo na Emoniki sicer lahko cel dan v dežju malce poklapano opazovali slovenske glasbenike, ob katerih je skakal trio Poles, Slakonja in tista nova iz Pop Ina, vse v upanju, da se bo nebo umirilo za Joss Stone. Če bi bili dovolj pametni, da bi preskočili še moreče dolg uvod, ki nam ga je pripravila Siddharta, bi bil užitek toliko večji.
Joss Stone si te dni verjetno razbija glavo, zakaj je svoj prvi album izdala že “davnega” 2003, ko pa bi lahko počakala vsaj štiri leta in ujela val novega soul-popa in kar je še podobnih zvrsti, ki jih promovirajo Amy Winehouse, Duffy, Gabriella Cilmi in konec koncev tudi Noissettes. Tako pa se Stonova te dni raje krega z založbo, ki še zdaj ni izdala njenega novega albuma, prav tako pa nobeden od prejšnjih treh albumov ni bil pol tolikšna senzacija kot albumi prej omenjenih zvezdic, saj smo se na Joss Stone medtem, milo rečeno, že navadili. Joss ima neverjetno močan vokal, snema kvalitetno muziko in v spotih poplesava s pričesko, ki rahlo spominja na Janis Joplin, predvsem pa je njena pojava neprimerljivo manj problematična od njenih tekmic in zato morda kar malce dolgočasna. Joss Stone je danes pri rosnih dvaindvajsetih že skoraj veteranka, za katero se razume, da skoraj ne potrebuje več velikih hitov, da bi ostala na sceni, svoj sloves pa je upravičila tudi na koncertu ob železniški progi v Ljubljani. Tudi v živo ima Glas z veliko začetnico in številčni bend, ki se ga ne bi sramovala niti kakšna priletna soul diva. Stonova je tako s seboj pripeljala tudi tri back vokaliste, med katerimi sta dve zajetni mami skoraj malo omadeževali njen sloves daleč najboljše pevke na prizorišču. Mlada Britanka je sicer začela s komadom Super Duper Love (Are You Diggin’ On Me?), zapela nekaj novih skladbic, najbolj pa seveda navdušila s svojim najboljšim Tell Me What We’re Gonna do Now. Manjkali niso niti hitiči, kot sta Fell in Love with a Boy in You Had me. Vmes se je občasno prikradel tudi kakšen verz Stevieja Wonderja in Boba Marleyja, vse skupaj pa je zaključila s podarjanjem rož občinstvu.
Seveda, nad Joss Stone smo bili morda malček preveč navdušeni, a zato moramo kriviti slovenske junake, ki te dni izdatno telovadijo v oglasih za organizatorja prireditve. Njihovo preigravanje starih uspešnic namreč ni ponudilo nobenega presežka, predvsem pa njihov nastop, razen korporativne povezanosti, ni imel prav nobene logike, saj so po zvrsti glede na preostale nastopajoče v povsem drugi zgodbi. Še več, na koncu nastopa, med katerim nas je večkrat opral dež, so nas Siddharta “razveselili” še s premiero novega, ubijalsko dolgega, 15-minutnega spota.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.