Stanka Prodnik

 |  Mladina 37  |  Kultura

Še ena prifarska nedelja

Po Prifarskih muzikantih pa tokrat še kulinarični klepet z medotom

Voditeljica Narečne popevke, veliki zmagovalec Kumer & co.

Voditeljica Narečne popevke, veliki zmagovalec Kumer & co.
© Mediaspeed

Ni še minil teden, ko se nam je s televizijskih ekranov spet nasmehnil naš zgodovinar in pevec Prifarski Mitja. Po ne preveč humornem dretju Lare Jankovič v kraščini je namreč med glasovanjem za letošnjo najboljšo narečno popevko nastopila trenutno najbolj zaželena glasbena skupina: Prifarski muzikantje. Pa da ne bo kdo mislil, da so Mitja Ferenc in kompanija tja prišli samo odigrat lansko zmagovalno pesem! Ah, kje, oni so tako velike face, da med glasovanjem odigrajo kar krajši koncert ali natančneje šest komadov: lansko zmagovalno vižo, zmagovalno vižo izpred dveh let, zmagovalno romantično skladbico izpred enega tedna, eno šovinistično o taščah in snahah pa še dve kar tako za povrh. Priznamo, malo smo bili razočarani, ko se je prifarski mačo na televiziji pojavil brez suknjiča, zgolj v beli srajci, kravati z zlato zaponko in hozentregarji. Saj ne, da je z videzom birokrata iz osemdesetih kaj narobe, ampak takole od strani je naš Mitja videti kar malce okroglo in niti pol toliko strog kot takrat, ko razlaga o tehnikah množičnega pokopavanja trupel.
Medtem ko sta Lado in Jurij že nazaj, na nacionalki še vedno čakamo, da se v domači studio vrne Mario, a to nedeljo nas je še najbolj zabaval naš ponočnjaški medo, Sandi Čolnik. Čeprav ponavadi, ko v oddaji gosti tujce, v resnici gosti potomce slovenskih izseljencev, je tokratni gost imel bolj malo zveze s Slovenijo. No, razen seveda tega, da v svojih štirih restavracijah uporablja slovensko sol in da ima na vinski karti več kot dve različni slovenski vini. Peter Xavier Kelly je namreč povsem tipično zavaljeni irski kuhar, ki se mu je v New Yorku zazdelo, da bo z nekaj slovenskimi začimbami zadel terno. In zdelo se je, da nam ima kuhar kar nekaj povedati: tako o slovenskih vinih, pri katerih imamo sicer medota malce na sumu, da ni povsem vedel, o katerih vinih govori Kelly, kot tudi o sodobni hrani, kjer pa je medo še bolj taval v temi, ko ga je vprašal, če ne gre tu za izjemno kalorično hrano. Smo mar na dieti?
Morda se je zato tako krčevito oprijemal svojih klasičnih vprašanj: od kod so vaši starši, koliko bratov in sester imate, kje živijo, ali se z njimi dobro razumete in kar je še drugih sorodstvenih zagonetk. Kljub temu moramo medotu priznati, da se je na gosta solidno pripravil, glede na to, da smo pri njem navajeni, da se v studiu znajde povsem nepripravljen, nato pa gostu cel večer pod nos moli slike in ga sprašuje, kdo je ta na levi. Tokrat si je ogledal celo oddajo, v kateri je Kelly tekmoval in zmagal, našel pa je tudi nekaj nagrad, ki so jih podelili kuharju, žal nobene izmed najbolj prestižnih.
Vsekakor se že dolgo nismo tako minimalno dolgočasili ob Čolnikovem kramljanju in že dolgo nismo imeli tako vrh glave katerega od partnerjev nacionalkinih voditeljev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.