15. 10. 2009  |  Mladina 41  |  Kultura

Dramska skupina članov Društva študentov invalidov Slovenije ...

... o multimedijskem projektu “Vse, kar ste želeli vedeti o nas, pa niste vprašali”, ki ga bodo v ponedeljek, 19. oktobra, predstavili v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma

/media/www/slike.old/mladina/pstriptizpotocanb5.jpg

© Borut Peterlin

“Tea, Lea, Marja, Barbara, Tina, Mija, Aida, Vesna in David igramo in plešemo. Igrivo pripovedujemo zgodbe; naše zgodbe, resnične zgodbe. Smučanje z monoskijem, ples z markantnim Italijanom, nakup kopalk, ljubezen, v kateri on ne 'more čez to'. Čez dejstvo invalidnosti. Šofer mestnega avtobusa ne spusti rampe, Marja ne more na letalo, Davida ne spustijo v lokal, a vendar - samoironija, humor, pogum in drznost. Brez moraliziranja in patetike. Ali kot je dejal Đuro, ki je mladi igralki in režiserki Maji Martini Merljak poleg drugih priznanih umetnikov priskočil na pomoč pri režiji te čisto posebne predstave: ‘Projekt je odličen, ker na zelo duhovit način kaže nekatere detajle iz življenja invalidov, na katerega nismo pozorni. Nekatere probleme tako vidimo iz popolnoma druge perspektive, in kar je najbolj pomembno, pomaga nam približati in demistificirati številne zablode o življenju ljudi na vozičku.’ Med 616 stoli v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma izberite svojega, da bi si ogledali čisto pravo “sit down comedy”. In - vprašajte. Vprašajte, zakaj fantje Davida ne povabijo k igranju nogometa in zakaj Tea od mladega ministranta nikdar več ne dobi hostije.”

Uživajte v naši predstavi.
Vaša Dramska ter vilinci predstave: Nina Kokelj, Branko Potočan in bend Mad Dog

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.