Deja Crnović

 |  Mladina 50

Homoseksualci nižajo rodnost

In druge domislice nasprotnikov družinskega zakonika

Očitno je, da je desni politični pol skupaj z RKC ob predlogu družinskega zakonika zajel preplah. Vsi nastopi v medijih, kampanje s plakati in zborovanja, kakršno je bilo minuli teden v dvorani Antonovega doma v Ljubljani, dokazujejo, da desnica ne bo pustila, da bo zakon, ki izenačuje pravice vseh, tudi zanjo manjvrednih homoseksualcev, zlahka prestal parlamentarno obravnavo.
Tako je poslanka SDS Alenka Jeraj, te dni bolj znana kot tekmovalka v debatni oddaji Piramida, prejšnji teden v Odmevih podatek, da sta dve registrirani istospolni zvezi prenehali zaradi smrti člana, okronala s stavkom: »Pa ne bi o tem, da smo nekaj dni nazaj slišali, da so največkrat okuženi z virusom hiv ravno homoseksualni moški.« No, Mitja Blažič je kasneje pojasnil, da oba primera smrti pozna in da nobena od smrti ni bila posledica okužbe z virusom hiv. Izjava Jerajeve je bila torej ne samo žaljiva, ampak tudi zavajajoča in neresnična.
Še en prispevek o ekonomiji homoseksualnosti pa smo ta teden prebrali v časniku Finance, kjer se je o tem, kakšne bodo posledice družinskega zakonika, razpisal raziskovalec Matjaž Gams, ki se na Institutu Jožefa Stefana ukvarja z umetno inteligenco, očitno pa ga skrbi tudi preživetje slovenskega naroda, saj je o demografskem samomoru za Finance pisal že pred dvema letoma. Po njegovem mnenju »istospolne poroke bistveno zmanjšajo reprodukcijsko sposobnost narodov«, saj imajo »države z istospolnimi rejniki rodnost, ki ne omogoča dolgoročne vzdržnosti, ne narodne ne ekonomske. Med take države sodi tudi Slovenija. Nam grozi demografski samomor čez 100 do 200 let, če ne bomo ničesar spremenili na bolje, oziroma nam že sedaj grozi sesutje financ zaradi preveč upokojencev in premalo otrok. Sprejetje istospolnih rejnikov je torej slab obet, saj si bomo s tem verjetno rahlo poslabšali možnosti za demografsko preživetje oziroma za obnovitev demografsko vzdržne strukture.« Gams navaja izsledke raziskave, s katero so ugotovili, da je rodnost manjša v razvitih državah, kakršna je Slovenija, višja pa v nerazvitih državah. Ne le da izobrazba, emancipacija žensk, demokratizacija in socialna država povzročajo nižjo rodnost, očitno so ti dejavniki krivi tudi za porast homoseksualnosti. Ko smo Gamsa, ki se sicer zavzema za to, da otroke vzrejajo njihovi biološki sorodniki, vprašali, kaj predlaga, da naredimo z otroki brez staršev, nam je priznal, da ne ve, ker se na to ne spozna, ga pa moti ideološko nasilje tako levice kot desnice, saj bi se ti po njegovem v času krize morali ukvarjati s pomembnejšimi vprašanji.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.