DR.UM

 |  Mladina 50  |  Družba

DISKOGRAFIJA ILLEGAL KRU

KONSTANTNI RAZVOJ

Markoman

Markoman
© marko jamnik

Illegal kru od svojih začetkov beleži glasbeno produkcijo Markomana in Hoseja, ob tem pa se danes s produkcijo ukvarja večina krujevih DJ-ev. Ti so v minulih letih posneli na desetine živih in studijskih miksev, komadi pa so tudi na slovenskih CD-kompilacijah domačih elektroničarjev (K4, RTV Slovenija). Prvi vidnejši mednarodni uspeh s komadoma lastne produkcije doseže Markoman leta 2004, ko izide njegov vinilni prvenec Mina's Tiriht/Dope pri založbi G2. Ta pomeni tudi prvo slovensko vinilno izdajo drum and bass komada. Leto zatem Markoman pri založbi Cell Recordings izda Spaced Out/Dark Wizard. Največji dosedanji uspeh je zabeležil dvojec Markoman in Tsunami leta 2008 s komadom Plutonium, ki so ga pol leta vrteli številni vrhunski svetovni DJ-i in je izšel pri slovitem Temper D Productions. Ob tem je omenjeni dvojec lani izdal niz komadov, prihaja pa tudi nova vinilka pri Cooh Recordings.
DJ Hose je lani izdal prvi komad Runaway pri založbi JungleXpeditions, mlajši član kruja Smooth pa je objavil niz izdaj za različne založbe, med katerimi izstopa znana VIper Recordings. Omeniti je še treba, da so člani ILLEGAL kruja dejavni tudi v drugih glasbenih in elektronskih žanrih; tako PlankTon nadaljuje producentsko kariero kot polovica udarnega breakbeat dvojca BeatMyth, ki v letu 2009 beleži niz uspešnih komadov in izdaj (Format K4 09, Val09) ter sodeluje z živimi glasbeniki in N'Tokom na vokalih.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.