Stanka Prodnik

 |  Mladina 50  |  Kultura

Skoraj praznična nedelja

O informativnih oddajah in slovenski estradi

Lado Bizovičar, Damjan Murko in Jurij Zrnec

Lado Bizovičar, Damjan Murko in Jurij Zrnec
© pop tv

Ko v istem dnevu po televiziji lahko gledaš izvirno in novejšo različico Čudeža na 34. ulici, so se prazniki tudi uradno začeli, vsaj za trgovce in televizijce. A poleg prazničnih filmov smo v nedeljo dobili tudi finalni As ti tud not padu in skoraj finalno nedeljsko popoldne z doslej zagotovo najbolj intrigantnimi gosti.
V oddaji s čudnim imenom, kjer sta po odhodu Klemna Slakonje ostali samo še Tjaša in njena dekliška druščina, kar ni nujno slabo, so se odločili, da bodo na kavč tokrat spravili brkatega voditelja Odmevov. Slavko Bobovnik, znan tudi kot Gromovnik in baje tudi kot Bobovnjak, je verjetno res eden najbolj priljubljenih voditeljev na nacionalki, in veseli smo bili, da je po dolgem prepričevanju ustvarjalcev NLP le blagovolil priti in razkriti skrivnost svojega uspeha. No, ja, ni nas ravno presenetil, ko nam je zaupal, da je bistveno, da ga razumejo vsi. Navsezadnje je nekoč tudi Francetu Arharju razložil, da ga v Odmevih ne bodo gledali bankirji, ampak kozmetičarke, ključavničarji in tudi frizerji, zato naj se potrudi in govori tem, za Bobovnika očitno manj dojemljivim gledalcem tako, da bodo sploh kaj razumeli.
Na sploh se zdi, da je Bobovnikova osrednja okupacija to, da ga bodo razumeli tudi tisti najpočasnejši, kar je še kar simpatično poslanstvo. Sploh glede na to, da imajo Odmevi verjetno eno od zahtevnejših televizijskih publik. Upali bi si trditi, da je med tistimi nekaj odstotki gledalcev, ki sploh še gledajo večerna poročila na nacionalki, skoraj več bankirjev kot kozmetičark in ključavničarjev. A nič ne de, tudi za tisti promil gledalcev se bo Bobovnik potrudil.
Po tolčenju po prsih se mu je pridružila še Manica Janežič Ambrožič v pregrešno kratkem belem krilu in navdušeno razlagala, kako sta skupaj pripravljala oddajo o minulem letu in kako jo je veselilo, da je bilo letos toliko športnih uspehov, ki so promovirali našo državo. Pa jo je brkati hitro pomiril in ji predlagal, naj gre kar za vladno piarovko, obenem pa priznal, da ni pravi moški, ker ne ve, kaj je offside. Na sploh se zdi, da mu ni najbolj godila pozornost, ki so jo namenili Manici, zato je kot tretjega gosta povabil gostilničarja. Kako primerno.
Pred TV-zaslone so nas prilepili tudi zadnji letošnji gostje pri Ladu in Juriju z Damjanom Murkom na čelu. A slavček iz Kungote tokrat ni prišel do besede, saj sta mu zabavljača v goste drugega za drugim pripeljala serijo drugih estradnikov, o katerih vemo le to, da so obupano potrebni slave in denarja. Tako smo med drugim slišali, da je Erik Feniks mister slovenskega turizma in da imajo debeli ljudje v Sloveniji svoje društvo, čeprav nismo izvedeli, zakaj bi jih to spravilo v dobro voljo. A bolj kot za estradnike je šlo tokrat za vpogled v prikrajšano druščino ekshibicionistov, ki razmišlja zgolj o tem, s čim bo obogatela: s pisanjem biografij, z nastopanjem v Kmetiji slavnih ali z menedžiranjem nastopov striptizet. Kar pa kljub vsemu ne prispeva ravno k predprazničnemu vzdušju.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.