Damjana Kolar

 |  Mladina 1  |  Kultura

We are dogs!

Razstava fotografij Jake Babnika

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved01.jpg

© Jaka Babnik

V ljubljanski Galeriji Fotografija bodo 12. januarja ob 19.00 odprli razstavo Jake Babnika, ki od leta 1996 deluje kot umetniški in reporterski fotograf ter videast. Med letoma 1998 in 2006 je bil glavni fotograf slovensko-hrvaške rolkarske revije Pendrek, kot avtor je sodeloval pri več odmevnih slovenskih skejterskih filmih, njegove posnetke pa je mogoče videti tudi v več tujih rolkarskih filmih. Kot fotograf je razstavljal na mnogih razstavah doma in v tujini, njegove fotografije pa so bile predstavljene tudi v različnih tujih in domačih revijah. Decembra 2006 je skupaj z oblikovalcem Boštjanom Pavletičem in podjetjem Veto-Group začel izdajati revijo Kontejner (brezplačni transbalkan street magazine), kjer dela kot fotograf in odgovorni urednik.
Več o tem, kaj bo možno videti na tokratni razstavi, je zapisala Katja Praznik: “Fotografski esej Jake Babnika We are dogs! je avtorefleksivna študija, ki v jedru nosi težnjo po dekonstruiranju enega od družbeno uveljavljenih in sprejemljivih oblik bojevanja. Izvira iz avtorjevega lastnega preizpraševanja o človeški naravi, kot se kaže skozi pasje borbe. Lokacija in izvor fotografij sta namenoma zamolčana, četudi se fenomen odvija praktično na domačem pragu. Pravzaprav pa lokacija ni pomembna, saj fenomen lahko beremo kot metonimijo za stanje človeka. Portreti psov so portreti ljudi in prej kot o nasilnosti, ki je produkt človeške manipulacije, govorijo o ljudeh in o tem, kdo so ali kdo želijo biti.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.