Stanka Prodnik

 |  Mladina 1  |  Kultura

Upokojensko rajanje pri Mariu

Silvestrovo za tiste, ki so vedno doma

Silvestrovanje z Mariem

Silvestrovanje z Mariem
© Žiga Culiberg

Nekaj že more biti res v tistem reku, da boš tisto, kar počneš na novega leta dan, potem počel še celo leto. In če se česa še posebej spominjamo iz lanskega televizijskega silvestrovanja, je bil to pojoči premier Borut Pahor, ki je letos res rad prepeval, sploh tiste narodno-zabavne, in občasno kakšno tudi zarepal v angleščini, na primer: “So what!” In če bo leto 2010 takšno, kot je bilo silvestrovanje pri Mariu, potem se nimamo česa bati. Novo leto bo polno dolgih nogic, bleščečih suknjičev in pobesnelih upokojencev na tabletah.
Da je silvestrovanje končno spet pripadlo Mariu in da je podeželje svojo veselico dobilo v terminu matineje, je res pohvalno. Kajti če zna kdo za silvestrovo tako dobro razpotegniti svojo oddajo povprečnega kiča in ne preveč smešnih humoristov, je to Mario. Čeprav smo ga v zadnjih mesecih ob nedeljah nekoliko zapostavljali zavoljo občasnih vicev o penisih, ki so polnili čas med čakanjem na odlična lika Jurija Zrneca, Zvezdo Danico in profesorja Žužka, v konkurenčni oddaji Not padu, smo vseeno zlahka razbrali formulo novoletne zabave. Silvestrovanje je bilo Spet doma brez nadležnih tekmovanj prepotentnih mladcev za status zvezde in pevskih zborov, ki so mu dodali enormno število plesnih točk in živo javljanje iz doma upokojencev. In ko smo že pri plesnih točkah, človek bi pri Johnu Lennonu prisegel, da si bo, če bo na nacionalki še enkrat slišal venček uspešnic Michaela Jacksona, dejansko zaželel, da bi notorični grabitelj mednožja še vedno polnil koncertne dvorane in strani tabloidov, samo da bi imeli pred njim mir v oddajah domače produkcije.
Marijeva druščina, ki je bila v novoletni izdaji polna bizarnih profesorjev, je medse sprejela izbor slovenske pop estrade: tiste delno prebavljive, na čelu katere je bil Janko Plestenjak. Ne dvomimo, da si je zaradi njega marsikatera še ne upokojena ženska spremenila večerne silvestrske plane. Kljub temu pa ne razumemo, zakaj so novemu letu nazdravili v družbi Natalije Verboten in ne našega Janka. Prav tako ne razumemo, zakaj je Alya za novo leto prišla plesat v kopalkah Lady Gaga in z res neprivlačnimi lasnimi podaljški. Ampak zdi se, da je Mario že zdavnaj naštudiral slovensko mentaliteto, ki ji prija tako najstniški pop kot nekaj okroglih atomičnih Špelc, ki pojejo o pivu. Poseben kuriozum so tudi trio Eroika, ki slehernemu Slovencu dajejo občutek večvrednosti, saj gre vendar za študirane glasbenike, ki pojejo tako kot tisti v operi. No, pa še tisti štirje tenorji, ki pojejo skupaj s Heleno Blagne, so tudi ravno pravšnji za blefiranje o glasbeni izobrazbi.
Po takšnem izboru nam je tako povsem jasno, zakaj je Desin lik profesorice, ki si je za silvestrovo narisala nove obrvi, s seboj prinesel toliko zdravil. Največ tistih za živce.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.