Deja Crnović

 |  Mladina 7

Prvi kuhar v državi

Pahor je v Milanu promoviral slovensko kuhinjo

Premier Pahor na razstavi Zorana Mušiča v Benetkah

Premier Pahor na razstavi Zorana Mušiča v Benetkah
© Mnistsrtvo za kulturo

Pred štirinajstimi dnevi je bil predsednik vlade Borut Pahor na delovnem obisku v Milanu in Benetkah. Sodeč po uradnem zapisu njegovega kabineta, se je srečal z županjo Milana in odprl kongres avtorske kuhinje Identita Golose.
Zato smo v njegovem kabinetu povprašali, kako to, da se je sestal z županjo Milana in se z njo dogovarjal o sodelovanju z Ljubljano, ne da bi zraven vzel tudi Zorana Jankovića. Vendar je bil pogovor z županjo o Ljubljani očitno obrobnega pomena, saj so iz kabineta sporočili, da se je premier odzval povabilu Slovenske turistične organizacije (STO), naj se udeleži odprtja kulinaričnega kongresa: »Premier Pahor je s tem želel podpreti promocijo slovenske kuhinje in slovenskega turizma v Italiji in po svetu, saj se je tega dogodka udeležilo več 100 novinarjev s celega sveta.« Županji Milana Letiziji Moratti pa je sporočil, da Slovenija podpira Expo 2015, ki bo v Milanu.
Na isti mah se je Pahor odzval še povabilu kulturne ministrice Majde Širca, da si v Benetkah skupaj ogledata razstavo Zorana Mušiča ob stoletnici njegovega rojstva. Pahor, ki je zadnje leto očitno postal velik ljubitelj slikarstva, je tam poudaril, kako pomembno je, »da se ne pozabi, da je bil Mušič zelo velik umetnik in po rodu Slovenec«.
Seveda smo v kabinetu vprašali še, ali si je Pahor med obiskom modne prestolnice kupil kakšen kos garderobe, in dobili odločen odgovor: »Premier Pahor si na delovnem obisku niti v Milanu niti v Benetkah ni vzel časa za nakupe, saj je bil na DELOVNEM obisku.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.