Tjaša Zajc

 |  Mladina 13

Namesto dreves bi odsekali Mladino

Na Facebooku skupina Skrbim za okolje, zato si brišem rit z MLADINO!

Že nekaj časa se družba vse bolj zaveda pomena ohranjanja okolja in reševanja takšnih ali drugačnih okoljskih vprašanj. Med rešitvami se najdejo bolj ali manj inovativne, bolj ali manj žaljive, bolj ali manj nenavadne.
Tako je pred kratkim na zelniku Projekta Za Nacionalno Politiko na Facebooku zrasla skupina »za vse okoljsko ozaveščene ljudi, ki na tak način prispevamo k reševanju deževnega pragozda«. In kakšen je tak način? Vse o njem pove že ime skupine, ki se glasi: »Skrbim za okolje, zato si brišem rit z MLADINO!« Podpornikov je za zdaj nekaj več kot 500, prizadevajo pa si predvsem za ukinitev revije Mladina.
Ustanovitelj skupine je nacionalistična organizacija, izrazito usmerjena proti multikulturnosti, prepričana, da živimo v času »oblikovanja nadnacionalnih držav, regij, zvez in celo imperijev, ki želijo ohromiti in uničiti etnično homogenost evropskih narodov preko ideje multikulturnosti in talilnega lonca, v času, ki ni naklonjen narodom; še posebej ne evropskim in še posebej ne majhnim narodom kot je slovenski«. Glede na to, da je Mladina po mnenju privržencev te skupine »anti-slovenski medij, saj zaničuje in zmerja s fašizmom vse kar je usmerjeno k ohranitvi naroda«, bi jo bilo treba posekati v gozdu slovenskih medijev.
Zanimivo je, da je veliko članov skupine, ki nasprotuje Mladini, hkrati članov skupine, ki jo je organiziral eden od vojaških sindikatov, namenjena pa je bila nasprotovanju Mladinini peticiji Ukinimo vojsko.
Še februarja so torej vojaki menili, da je Mladinina zamisel o reformi vojske nesprejemljiva, sedaj pa jih je veliko svoje prepričanje še radikaliziralo in želijo tednik kar ukiniti. Zgodovina se očitno spet in spet ponavlja. Vojska je enkrat že hotela prepovedati Mladino.
Ali kakor pravi neki Martin Molk, fant, ki se je v vojaški srajci slikal z zastavo s karantanskim panterjem: »Mladina is shit!!! Prišparajmo drevesa ki nam čistijo zrak in ukinimo mladino!!«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.