|  Mladina 14  |  Kultura

Nana Milčinski, režiserka

... o tem, kako je v novomeškem Anton Podbevšek Teatru z rock skupino Siddharta in tremi solistkami pripravila avtorski projekt za mladino in otroke z naslovom “Livingstonov poslednji poljub”. Predstava je hibrid med rockom, klasično glasbo, gledališčem in internetom. Inspiracija je pravljica o Jonatanu Livingstonu Galebu.

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz14nana_milinskib5.jpg

© Borut Peterlin

“Pravijo, da vedno govorimo samo svojo zgodbo. Moja potemtakem vleče nekam na sredino zgodbe o Jonatanu Galebu. Očitno sem že toliko naredila, da zdaj lahko delam to, kar hočem. Tega še nisem vajena, zato je v tem trenutku biti jaz precej srhljivo, do ekipe odgovorno ... in do celote - trdo garanje.
Sedim v praznem gledališču, trije tehnični supermani skrbijo za to, da Tomi, Boštjan, Tomaž, Primož in Jani lahko nemoteno igrajo samo zame. In ko ne počnem tega, spoznavam utripe drugačnih življenj. Pravo pilotko, ki ni nič večja od mene, pa vozi čisto pravo potniško letalo, pijem čaj z olimpijskim prvakom, se sprehajam skozi adrenalin odvetniške družbe ali pa se zlivam s posebnim mirom in tišino, ki je v centru Ljubljane možna samo v pisarni čisto pravega predsednika ...
Kakšno srečo imam, da lahko tako ustvarjam svoj svet in delam z ljudmi, s katerimi se s tako malo porabljenih besed moje ideje tako dobro prevajajo v podobo, za katero si želim, da bi v spoštljivi obliki do intelekta mladih ljudi iskrila pogum do prave poti, s katero bodo ustvarjali svoj delček v ustroju sveta.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.