Stanka Prodnik

 |  Mladina 16  |  Kultura

Dobrodelna vez dveh televizij

Kako sta moči združila Slavko Bobovnik in Ota Roš

Dobrodelni nastop Jana Plestenjaka

Dobrodelni nastop Jana Plestenjaka
© Miro Majcen

Kako radi imamo dobrodelne koncerte, “mi, Slovenci”, ki znamo “skupaj stopit”, ko je treba pomagati, nam že leta dokazuje Mario, ki vsako nedeljo po zgolj nekaj osladnih klavirskih taktih svoje domačijsko razpoloženo občinstvo pripravi do tega, da klicari in daruje evre. Da ga ni čez dobrodelno oddajo, očitno vedo tudi predsednik države Danilo Türk in predstavniki njegove fundacije, ki so v ponedeljek združili, kar se je še pred nekaj leti zdelo nezdružljivo, nacionalko in POP TV.
V ponedeljek zvečer se je na koncertu Pustimo jim sanje sicer zdelo, da so nekoliko nerodno razdelili naloge med znane Slovence, ki so se odločili pomagati pri zbiranju sredstev za otroške krizne centre in otroške žrtve vojne v Gazi. Najbolj priljubljeni voditelj v Sloveniji in dobitnik viktorja, brkati Slavko Bobovnik, je očitno že presegel utesnjujoče okvire informativnega programa, saj se je ponovno preizkusil v vlogi voditelja napol zabavne oddaje. A če je bilo vse skupaj, ko je oddajo poleg njega vodila Manica Janežič, videti malce hecno, se nam je tokrat, ko je takole sam samcat stal na odru Cankarjevega doma in napovedal Jana Plestenjaka, Perpetuum Jazzile in Neisho, zazdelo, kot da so bili glasbeniki vpleteni v kakšen korupcijski škandal in bodo zdaj zdaj zaslišani. A nič zato, saj smo lahko ves večer poslušali Plestenjaka in njegove hite s simfonično spremljavo, kar je v primerjavi s preostalimi tovrstnimi prireditvami, kjer se redno prikažejo pozabljeni slovenski estradniki ali pa kakšen narodnozabavni muzikant, več kot odlično. Jan pač obvlada, celo tako, da je zategnjena publika v Cankarjevem domu zapela kakšen njegov refren.
Morda bi se pri napovedovanju glasbenikov bolje znašla Pop-inova Ota Roš, ki je vajena poročanja o estradnikih in njihovih muhah. A Roševa se je tokrat oglašala iz klicnega centra, kot da je zaodrje Evrovizije, in redno najedala znanim Slovencem, ki so sprejemali klice darovalcev. No, ti so bili k sreči pripravljeni na njeno zvedavost, ko je s svojim brezizraznim glasom in smehom na obrazu spraševala, kaj lahko otrokom ubije sanje, ali so že bili kdaj v stiku z žrtvami, kdaj se bo nehalo trpljenje otrok in kar je še drugih morbidnih in neodgovorljivih vprašanj, ki bi jih bilo naslednjič bolje postaviti drugače ali prepustiti Bobovniku. Roševa jih je namreč postavljala z enako lahkostjo, kot bi Rebeko Dremelj spraševala, ali ima raje tangice ali brazilke.
Vsekakor je bil to eden bolj gledljivih dobrodelnih dogodkov. Morda nastopajoči res niso pokali vicev ali zganjali spektakla, kot to počnejo britanski zvezdniki na prireditvah Comic Relief in Children in Need, a vendar. Izbira voditeljev in tistih, ki so sprejemali klice, je bila za prvi poskus dovolj humorna.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.