|  Mladina 41  |  Kultura

Ekipa festivala Mesto žensk

... o festivalu sodobnih umetnosti, ki v ospredje postavlja ženske umetnice in ki se ga lahko do nedelje, 17. oktobra, udeležite v Ljubljani. Več na www.cityofwomen.org.

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz41_mesto_zensk_b5.jpg

© Borut Peterlin

“POZOR! Prestolnici Slovenije grozi huda nevarnost. V mesto je udarila tolpa žensk, ki se skriva pod imenom Mesto žensk. Njihova posebnost je, da ne ubijajo fizično, temveč mentalno, na različnih lokacijah v Ljubljani. Nosijo brke.”
(Novi časi; COW, oktober 2010)

“Festival Mesto žensk je nastal z namenom, da promovira žensko ustvarjalnost in opozarja na neproporcionalno udeleženost žensk v umetnosti in kulturi ter drugih družbenih sferah. Njegove vsebine so močno družbeno angažirane. Letošnji, že 16. festival se je tematsko naslonil na knjigo Hannah Arendt Med preteklostjo in prihodnostjo, v kateri avtorica izpostavlja problematiko človeškega obstoja, saj je - oropan tradicionalnih, transcendentalnih, religioznih in moralnih meril, s katerimi premošča prepad med preteklostjo in prihodnostjo - izgubil usmeritev. Nabor umetniških izdelkov ustvarjalk različnih pogledov, izkušenj, pristopov, ozadij in kulturnih okolij bo opravil revizijo sedanjosti v odnosu do preteklosti in prihodnosti; nekateri na individualni, drugi na kolektivni ravni.
Bodite močni!”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.