|  Mladina 50  |  Kultura

Ekipa projekta Labirint umetnosti

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz6870.jpg

© Borut Peterlin

“Festival Exodos se letos uprizarja drugače: namesto koncentriranega nekajdnevnega dogajanja razvijamo v okviru Ljubljane, svetovne prestolnice knjige, trajnostni umetniški projekt Labirint umetnosti. Gre za združitev konceptov ustvarjanja novih zelenih površin v urbanem okolju, kulture prebiranja knjig in hoje kot umetnosti. Nastal bo park v obliki prvotnih, enosmernih labirintov. Med 287 kanadskimi čugami bo do središča vijugala pot, ki bo za oddih in razmislek ponudila tlakovce z mislimi o umetnosti, knjigi, hoji in življenju. V osrčju labirinta bo postavljen bralni otok s ponudbo knjig, ki jih bodo prinašali in odnašali obiskovalci sami, prvi nabor pa bodo sestavili podporniki Labirinta. Labirint umetnosti tako odpira v Ljubljani in Sloveniji povsem nov prostor za druženje - narave in mesta, knjige in bralca, umetnosti in hodcev. Predvsem pa vsem nam in vsakomur od nas omogoča srečevanje s samim sabo, svojimi mislimi, idejami. Labirint umetnosti je idejno zasnoval bolgarski umetnik Venelin Šurelev, njegova osmislitev, organizacija in produkcija so v rokah ekipe zavoda Exodos, nastaja pa v okviru Ljubljane - svetovne prestolnice knjige. Poleg MOL, Ministrstva za kulturo RS ter EU ga podpira vrsta družbeno, umetniško in okoljsko osveščenih institucij in posameznikov. Ker gre za rastoči projekt odprtega tipa, vabljeni!”
* Labirint umetnosti najdete tudi na spletni strani www.labirint-umetnosti.si in Facebooku.



 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.