Stanka Prodnik

 |  Mladina 1  |  Kultura

Slovo od leta in Hri-bara

Kako je se je Danilo Türk ustoličil kot modni guru

Sašo Hribar, Nika Urbas, Danilo Türk in Marjan Šarec

Sašo Hribar, Nika Urbas, Danilo Türk in Marjan Šarec
© TVS

Na zadnji dan v letu smo se seveda poslavljali. S pomočjo oddaje Na zdravje! smo se poslavljali od še enega narodno-zabavnega leta na nacionalki. Nekaj ur prej pa smo se za vedno poslovili tudi od oddaje Hri-bar.
Priznamo, da smo Hribarjevo oddajo zadnje čase nekoliko zanemarjali. Malo zato, ker nas niso zabavali liki, kot sta bila La Toya in Artur Štern, malo pa tudi zato, ker nas domnevno zapeljive natakarice/pevke niso navdihovale s čustvi, na kakršna so verjetno računali v razvedrilnem programu. A vzponom in padcem navkljub bi bila izbira gostov v zadnji oddaji težko boljša. Zadnji petek v letu so namreč gostili dva modno ozaveščena gosta: predsednika dr. Danila Türka in modno oblikovalko Niko Urbas. Čeprav je šlo za zanimivo kombinacijo, pa je Sašo Hribar kar nekako ni zmogel obvladati.
Predsednik republike je bil v studiu vidno dobro razpoložen. Kot mu je v navadi, se je izogibal konkretnim odgovorom, vse dokler ni beseda nanesla na modo in glasbo. Takrat je Türk zažarel, začel razlagati, kako se skuša podučiti o razliki med funky in acid housom, tudi s pomočjo DJ Umeka, da je navdušen nad novo kolekcijo Louisa Vuittona, da ga nekoliko žalosti, da je njegov najljubši modni kreator Yamamoto nekoliko zastal, in da pri novi Versacejevi kolekciji opaža enak barvni spekter z dodano geometrijo. Njegovim komentarjem je pritrdila tudi Urbasova, s katero sta si izmenjala nekaj modnih komplimentov in povsem zasenčila Hribarja, ki se je skušal izvleči, da je pač iz Višnje Gore. Izgovoril se je tudi, da se oblači retardno, kot Andrew Sisters, a mu je Türk hitro razložil, da tudi o tem modnem vidiku nima pojma.
Kljub Hribarjevemu neposrečenemu petju je zadnji Hri-bar minil tako, kot se spodobi: z izjavami politikov, ki so jih doslej oponašali v animacijah. S Katarino Kresal, ki se je pošalila, da doma ne nosi lisic in pendreka, in Jožetom Jerovškom, ki se je užaljeno opravičeval, da se mu zdi, da je po razgledanosti kar primerljiv z ostalimi kolegi poslanci.
Po logiki najnižjega skupnega imenovalca sta nas skušala na silvestrski večer zabavati tudi Jasna Kuljaj in Boštjan Romih. Kuljajeva je skušala odigrati deklino, ki posluša Lady Gaga, saj veste, tisto pevko, ki je še Saša Lendero ne razume, Romih pa Suljota, lik, ki uporablja srbohrvatizme, ima močne obrvi in okoli vratu obešeno ketnico ter je v resnici nekakšna narodno-zabavni publiki sprejemljiva različica čefurja, ki občuduje slovenske vrednote. Brez skrbi, raje smo preklopili na Hugha Granta v filmu Pravzaprav ljubezen.
In ko je bilo narodno-zabavno praznovanje mimo, so nas že v ponedeljek pričakali prvi pregledi leta, začenši z dogajanjem na domačih tleh v letu 2010. Mojca Šetinc Pašek nam je razložila, da je bilo prejšnje leto podobno burleski. A tej je bil podoben tudi njen pregled, kjer je neproporcionalno veliko časa namenila podrobnostim iz afere bulmastifi in razglabljanju, ali na morju mejo določajo tudi na podlagi plime in oseke. Hja, samo da je 2010 mimo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.