Damjana Kolar

Potujoča razstava Devenirs/Postajanja v Ljubljani

Izvirnost razstave je v tem, da ponuja koncept odnosov med umetnostjo in svetom, pri čemer umetniškemu izrazu priznava družbeno, politično in ekonomsko moč.

Razstava prinaša poglede, kako se zgodovina, različni tragični dogodki odsvajo v sodobni umetniški praksi vzhodne in južne Evrope in kako umetniki to sprejemajo in odražajo z različnimi umetniškimi sredstvi.

Umetnost je v tem delu sveta razpeta med preteklostjo in prihodnostjo, nima sedanjosti in se je zaradi tega široko odprla prav nastajanju novega.

Sodelujoči umetniki, ki prihajajo iz Albanije, BIH, Hrvaške, ZRJ in Makedonije so: Nenad Andrić, Igor Antić, Maja Bajević, Aleksandar Battista-Ilić, Mehmet Behluli, Sokol Beqiri, Alban Hajdinaj, Ivan Ilić, Damijan Kracina, Andreja Kulunčić, Mihael Milunović, Tanja Ostojić, Sanja Perišić, Tobias Putrih, Igor Rakčević, Tomo Savić-Gecan, Nebojša Šerić-Šoba, Erzen Shkolloli, Aleksandar Stankovski, Zaneta Vangeli in Sašo Vrabič.

Razstava bo na ogled do 31. marca.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.