Osumljeni novinarji

Mariborski kriminalisti so nas obvestili, da smo osumljeni izdaje poslovne skrivnosti in nezakonitega pridobivanja podatkov

Konec lanskega julija in v začetku avgusta smo v Mladini v treh nadaljevanjih objavili zgodbo o pokojninski družbi Druga penzija in njenih lastnikih. Druga penzija je bila v lasti nekaterih podjetij in posameznikov. Po naših podatkih pa je tem, večina je sodila v gospodarsko in politično elito na Štajerskem in Koroškem, Poštna banka Slovenije (PBS) pod vodstvom nekdanje direktorice Romane Fišer odobrila izjemno ugodna posojila za nakup lastniških deležev Druge penzije. Takšna, o kakršnih navadni smrtniki le sanjajo. Po sledi naše zgodbe je nadzorni svet PBS opravil revizijo in ugotovil, "da pri odobravanju teh posojil po zdaj znanih podatkih banka ni bila oškodovana, čeprav vsa posojila še niso vrnjena". Vendar je pri tem še ugotovil, "da pa je pri odobritvi teh posojil prišlo do prekoračitve pooblastil s strani takratne predsednice uprave Romane Fišer in da so zahtevana zavarovanja za del odobrenih posojil neprimerna". Nadzorni svet je tudi za nekatere druge posle predsednice Fišerjeve ugotovil, da pri njih ni ravnala v duhu dobrega gospodarja, in jo odstavil s položaja predsednice uprave PBS. Treba je poudariti, da je bila PBS v lasti Pošte Slovenije, ta pa je bila tedaj še javno podjetje. Drugo penzijo so letos prodali Prvi pokojninski družbi in ta je lastnikom Druge penzije ponudila za delnico dvajset odstotkov več, kot je znašala njena nominalna vrednost. Torej so vlagatelji v Drugo penzijo s pomočjo Romane Fišer pri vsem skupaj tudi nekaj zaslužili. Zgodbe pa s tem očitno še ni konec.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: