15. 1. 2004 | Mladina 2
Slow food
Pasta mista za stroko in za amaterje
Zvesti bralec, ki se v prostem času posveča tudi kulinaričnim znanostim, nas je opozoril, da je njegovo budno oko opazilo članka izpod peresa znanega slow food ocenjevalca Boštjana Tadla o zagrebški hohštaplerski restavraciji Marcellino, objavljena v Delovem Poletu in v kulinarični reviji Papagena, ki jo sicer prebirajo bolj strokovnjaki. Kritiki v slovenskem in vseevropskem časopisu pa naj bi se zelo razlikovali. "Še nikoli nisem videl tako lepo prezentiranih jedi ...Kdor ustvarja oziroma oblikuje takšne jedi, je pravi umetnik ...Najlepše pri tem pa je, ne le da umetnine lahko gledamo in se jih dotikamo, lahko jih tudi jemo. Tudi pasta mista je prava paša za oči: dva raviola in kos lazanje z mletim mesom sestavljajo italijansko zastavo. Vsak raviol meri natančno deset krat deset centimetrov, in to ni slučajno, kajti jedi ne pridejo le kar tako na mizo, temveč so vedno usklajene z dimenzijami krožnika," je zapisano v Papageni.
Zakup člankov
Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?