Vanja Pirc

 |  Mladina 36

Zdaj je politika dovoljena

Zakaj zagovorniki novega zakona o RTV ne protestirajo tudi proti političnim aktivnostim novega predsednika programskega sveta RTV?

Politični Stane Granda

Politični Stane Granda
© Matej Leskovšek

Civilnodružbeno gibanje Zbor za Ljubljano je prejšnji teden vendarle uradno predstavilo svojega županskega kandidata Franceta Arharja, ki so mu podporo že izrekle tudi vse tri pomladne stranke. Arharja je javnosti predstavil predsednik Zbora za Ljubljano dr. Stane Granda, zgodovinar, ki je znan po svojih kolumnah v Družini, po uveljavitvi novega zakona o RTV Slovenija pa je postal tudi predsednik programskega sveta RTV Slovenija. Prav zaradi njegove funkcije na RTV-ju pa je več kot presenetljivo, da se Granda tako izpostavlja pri Arharjevi kandidaturi. Ko smo bili namreč pred letom dni priča mučnemu sprejemanju novega zakona o RTV, so namreč zagovorniki zakona vztrajno ponavljali, da bo ta rešil RTV pred vsakršnimi političnimi vplivi. Medijski strokovnjaki, tako domači kot tuji, so sicer trdili, da se bo zgodilo ravno nasprotno. A zagovorniki zakona se niso dali in so vztrajali, da bo novi zakon preprečil, da bi RTV vodili takšni ljudje, kot je bil denimo takratni predsednik sveta RTVS Janez Kocijančič, ki je bil pred prihodom na RTV politično aktiven, in to celo kot predsednik stranke. Zakon je bil na koncu sprejet, vodstvo RTV v celoti zamenjano, Kocijančiča pa je nasledil Granda - ki je zdaj aktiven pri kampanji kandidata za župana Ljubljane.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: