Urša Matos

 |  Mladina 12

Luksuz ali sociala

Drnovšek trdi, da v proračunu ni denarja za povišanje zdravniških in učiteljskih plač, hkrati pa se sam vozi v novem mercedesu in čaka na prestižno vladno letalo

Mercedes S 600

Mercedes S 600
© Igor Škafar

Vladno geslo preteklega tedna je bilo varčevanje. Zaradi naraščajoče brezposelnosti in inflacije ter čedalje manjše socialne varnosti je takšno geslo seveda povsem upravičeno in nujno. Vlada, ki bi ob negativnih gospodarskih kazalcih ostala ravnodušna, ne bi bila vredna svojega položaja. Seveda pa je varčevanje smiselno le, če velja za vse. Za oblast enako kot za ljudstvo. Še več. Vlada je dolžna dati zgled. Ni torej dovolj, da državljanom pridiga, naj bodo v zahtevah realni, ampak mora najprej s svojim ravnanjem dokazati, da razume odpovedovanje. Napačna je politika, po kateri se k skromnosti pozivajo vsi, nazadnje pa se na poziv odzovejo samo siromašni. Očitno je, da vlada dr. Janeza Drnovška te lekcije ne razume. Medtem ko od zdravnikov, vzgojiteljev, raziskovalcev, kulturnikov, policistov in drugih zaposlenih v javnem sektorju pričakuje zategovanje pasu in racionalizacijo, se vladna jara gospoda vdaja brezsramni zapravljivosti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: