Vanja Pirc

 |  Mladina 35

Vse za družino

Sorodstvene in družinske vezi kot temelj korupcije

Janez Drnovšek in Lucija Čok - Lucija Čok, ministrica za šolstvo, znanost in šport, je lani odobrila denar za raziskovalno nalogo <I>Gibalno-športna aktivnost za zdravje</I>, za katero sta ministrstvi za zdravje in znanost obljubili enormnih 40 milijonov tolarjev. Kot odgovorni nosilec projekta je bil podpisan <B>doc. dr. Rado Pišot, </B>ministričin brat.

Janez Drnovšek in Lucija Čok - Lucija Čok, ministrica za šolstvo, znanost in šport, je lani odobrila denar za raziskovalno nalogo Gibalno-športna aktivnost za zdravje, za katero sta ministrstvi za zdravje in znanost obljubili enormnih 40 milijonov tolarjev. Kot odgovorni nosilec projekta je bil podpisan doc. dr. Rado Pišot, ministričin brat.
© Denis Sarkić

Ali res drži, da družina razpada? Ali drži, da se požvižgamo na to najožjo sorodstveno navezo? Je "najtrdnejši temelj prihodnosti našega naroda", kot družinsko celico ljubkovalno imenuje naš nadškof Franc Rode, res grozljivo razmajan? Kdor je pred dnevi prisluhnil besedam, ki so na tradicionalnem krščanskem zborovanju, ki ga Brezje vsako leto gostijo v čast Marijinega vnebovzetja, letele iz ust slovenskega metropolita in ljubljanskega nadškofa, bi si že lahko mislil kaj takšnega. Še posebno po tem, ko je Rode ponudil dokaze - podatke o upadanju števila rojstev v Evropi. "Spričo tega lahko govorimo o demografskem samomoru Evrope," je svaril nadškof. Je res tako hudo? Ima Rode prav - ali družina razpada?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: