Vanja Pirc

 |  Mladina 40

Privilegiji za izbrance

V službenem avtomobilu obrambnega ministra dr. Antona Grizolda se prevažajo člani njegove družine

Avto, ki je obrambnega ministra dr. Grizolda pripeljal na vladno proračunsko sejo, je istega dne prevažal tudi družinske člane obrambnega ministra.

Avto, ki je obrambnega ministra dr. Grizolda pripeljal na vladno proračunsko sejo, je istega dne prevažal tudi družinske člane obrambnega ministra.
© Igor Škafar

V torek ob 17.00 so se siva jeklena vrata odmaknila in srebrni audi A 6 z registrsko tablico D2-45N je z Gregorčičeve ulice zapeljal na dvorišče vladne palače. Avto je zapeljal mimo garaž do notranjega atrija. Čez nekaj minut se je začela vladna proračunska seja. Vladni finančniki so namreč ugotovili, da bo treba proračun rebalansirati. Denarja v proračunu je zaradi nižje gospodarske rasti premalo. Iz srebrnega audija z zatemnjenimi zadnjimi šipami je izstopil obrambni minister dr. Anton Grizold in odhitel na pogajanja o proračunskem denarju. Potem se je začela seja. Vlada je sprejela spremembe predloga državnega proračuna za prihodnje leto. Sprejela je tudi predlog proračuna za leto 2004. Resor ministra Grizolda je imel srečo. Niso ga oklestili tako kot večino resorjev. "V proračunu smo upoštevali več prioritet, med njimi predvideno uvajanje poklicne vojske in dodatne varnostne zahteve EU za dograditev schengenskega sistema, in temu ustrezno povečali postavke," je po seji vlade povedal njen predsednik dr. Janez Drnovšek. Samo za obrambo in ukrepe ob izrednih razmerah bo v proračunu za naslednje leto na voljo 78,243.788.000 tolarjev, leta 2004 pa še več, 89,235.902.000 tolarjev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: