Išče se zunanji minister

Ali francoski predsednik Chirac, ki bi rad, da ima Slovenija odgovornega in vzgojenega zunanjega ministra, zahteva preveč?

Janez Drnovšek, Dimitrij Rupel in Jacques Chirac

Janez Drnovšek, Dimitrij Rupel in Jacques Chirac
© Bobo

Kuloarsko pretiravanje pravi, da je predsednik republike dr. Janez Drnovšek praktično na letališču Brnik izvedel za nerodno vest. V Budimpešto bo šel sam. V ponedeljek, 17. februarja, se je namreč odpravljal na prvo pot v tujino. In prvo predsedniško potovanje v tujino je vedno neke vrste gesta. Novi predsednik republike je sklenil, da bo med prvim potovanjem obiskal sosednjo deželo, s katero ima Slovenija vzorno urejene odnose. Neprijetna novica pa je pripovedovala, da bo na prvo pot v tujino potoval brez spremstva zunanjega ministra. Ko je Slovenska tiskovna agencija v ponedeljek zjutraj objavila novico, da predsednik republike odhaja k sosedom, je napovedala, da bo dr. Drnovška med potjo v Budimpešto spremljal tudi šef diplomacije dr. Dimitrij Rupel. Poročila, ki so začela sredi ponedeljkovega popoldneva prihajati iz Budimpešte, niso omenjala, da je predsednik republike na potovanju sam. Torkovo poročilo časnika Delo celo napačno navaja, da je predsednika republike spremljal zunanji minister. Tudi v torek zjutraj, ko je Slovenska tiskovna agencija sporočila, da predsednik vlade Tone Rop potuje v Bruselj, je pisalo, da bo Ropa na poti spremljal zunanji minister. Šele v torek opoldan je bila objavljena vest, da zunanjega ministra ni v letalu, ki leti proti belgijski prestolnici. In šele v torek opoldan je bila objavljena vest, da je bil zunanji minister na dopustu že v ponedeljek.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: