Urša Matos

 |  Mladina 48  |  Politika

Razpletanje mreže

Podkupovalna afera, v katero naj bi bil vpleten nekdanji državni sekretar ministrstva za gospodarske dejavnosti Boris Šuštar, je odprla vrata za razkrivanje nekaterih drugih, tudi več let starih zgodb o pranju denarja, podkupovanju in kraji

Boris Šuštar

Boris Šuštar

Kaže, da direktor podjetja Selda-pack Franci Selan ni edini človek, ki naj bi ga Šuštar v zameno za državno pomoč izsiljeval z zahtevami za plačilo visoke podkupnine. Izumitelj in podjetnik Vladimir Markovič trdi, da je na lastni koži doživel mafijske prijeme. Šuštar naj bi namreč od njega zahteval 50.000 mark podkupnine v zameno za državno jamstvo za najetje posojila v vrednosti milijon nemških mark. Čedalje več pa je tudi indicev, ki na laž postavljajo trditev vodstva slovenske policije, češ da gre za posamezne akterje, ki niso delovali v povezavi s katero od političnih strank. Šuštarju, Boštjanu Šobi in še zlasti Stanetu Droljcu naj bi namreč prav politično ozadje dajalo zaslombo za različne bolj ali manj sumljive posle.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: