Urša Matos

 |  Mladina 48  |  Politika

Obtožujem!

Izumitelj in podjetnik Vladimir Markovič o tem, kako ga je skušal podkupiti nekdanji državni sekretar Boris Šuštar in kako so mu speljali podjetje

Vladimir Marković

Vladimir Marković
© Marko Jamnik

Še iz časov, preden je postal predsednik izvršnega sveta občine Vič-Rudnik. Spoznala sva se pred dvajsetimi leti, ker sva bila po naključju soseda. Kmalu po ustanovitvi svojega podjetja Mycycle sem zaradi potreb po sredstvih za razvoj začel odprodajati lastniške deleže. Tako je v podjetje vstopil Tehnološko razvojni sklad, čigar 10-odstotni delež je pozneje prevzela Slovenska razvojna družba. Leta 1997 pa je 11-odstotni delež Mycycla kupilo tudi podjetje Start, in sicer za 550.000 DEM. Zase sem ob koncu ohranil 37,5-odstotni delež, se pravi, da nisem bil večinski lastnik, bil pa sem največji posamezni lastnik, saj so imeli ostali lastniki precej manjše odstotne deleže.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: