Gregor Jurko

 |  Mladina 25  |  Politika

Negospodarno ministrstvo

Senat računskega sodišča je dal dokončno poročilo o poslovanju ministrstva za gospodarske dejavnost za leto 1999. Mnenje je negativno.

Iz težave v težavo: ministrica Petrinova

Iz težave v težavo: ministrica Petrinova
© Borut Krajnc

Negativno mnenje je sodišče dalo tako za izkazovanje odhodkov kot tudi za samo izvrševanje proračuna. Napak pri izkazovanju odhodkov v bilanci prihodkov in odhodkov je kar za 2,45 milijarde tolarjev, pri samem izvrševanju proračuna pa je ministrstvo po mnenju računskega sodišča zagrešilo za 203 milijone tolarjev nepravilnosti, ki so po mnenju senata velike tako po številu kot velikosti nepravilnosti. Poročilo računskega sodišča postavlja ministrstvo za gospodarske dejavnosti daleč na prvo mesto po nepravilnostih, ki so se v letu 1999 dogajala tudi v drugih ministrstvih, vendar veliko manj kot na gospodarskem. Kmetijsko ministrstvo, denimo, kot tedaj največji grešnik pri ravnanju z davkoplačevalskim denarjem, je dobilo mnenje s pridržkom za izkaz odhodkov, za izvrševanje proračuna pa je dobilo negativno mnenje. Vsota nepravilnosti je znašala dobro milijardo tolarjev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: