Miha Štamcar

 |  Mladina 44  |  Politika

Zmagovalec na pogorišču

Konec prejšnjega tedna so na seji sveta RTVS odločali o usodi programskega direktorja TVS Janeza Lombergarja. Popularni Lombi se je, kot že tolikokrat, spet izvlekel.

Nesmrtni Lombi

Nesmrtni Lombi
© Denis Sarkić

Pričakovani konec drame, v kateri so se mnogi svetniki, kljub tokrat javnemu glasovanju, odločili ali za Janeza Lombergarja ali pa za neglasovanje, je mogoče komentirati na star, že malce obrabljen način. Tisti, ki glasujejo za programskega direktorja firme, ki se ponaša s takšnimi poslovnimi rezultati, s vse slabšo gledanostjo in s kakovostjo programa, ki je pod ravnijo vseh evropskih nacionalnih televizij, se bodo morali vprašati, če še zastopajo plačnike tega programa. Kaj pa Lombergar lahko ponudi, vemo. In tudi obratno, vemo, česa ne ponudi. Kot je znano, boste na TVS težko zasledili razpis za kako oddajo, in pri vsem skupaj je hecno, da je sam Lombi nekoč v neki zasebni družbi izjavil, da takšni razpisi niti niso potrebni, saj se odloči sam tako, da potem tako ali tako vsi producenti počasi pridejo na vrsto. Zadeva je jasna in celo računsko sodišče je stvari sprevidelo; Lombija bi pri njegovem delu razpisi zmotili, televizija bi postala preveč javna in premalo zasebna, premalo njegova. Lombi naroča cele dele programov izven televizije in celo pri koprodukcijah ne upošteva nobenih zakonsko določenih obveznosti. Mimogrede, zaradi tega, ker na televiziji ni bilo nikoli razpisov, bo tudi, ko bodo končno uredili račune, praktično nemogoče ugotoviti natančno škodo, ki jo ima javni zavod zaradi neobjavljanja razpisov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: