01 intervjuji

Letos smo postregli s 50 intervjuji in na teh dveh straneh jih bomo obnovili in utrdili snov. Da ne bi prehitro pozabili letošnje bere.

Godina

Godina
© Marko Jamnik

Naprej smo se lotili Marka Pogorevca, direktorja slovenske policije. Ekskluzivno za našo revijo je priznal, da je še kot navaden policist ostro obračunal z nekim koroškim harmonikarjem, ki je bil preglasen. Leta 1983 so Pogorevca nadrejeni za to kaznovali. Na vprašanje, zakaj ima na stenah pisarne Kučanovo in papeževo sliko in slike svojih predhodnikov, pa je odgovoril, da imajo v vseh državah na stenah slike monarha ali predsednika, pri papežu pa je bil na osebni avdienci: "Če bi bil sprejet pri britanski kraljici, bi imel zraven tudi to sliko." V naslednji številki Mladine je John Shearer, urednik BBC-ja in vojni dopisnik, razlagal, kako bo videti prihodnost preoblikovanja televizije BiH. Velikega pesimizma Shearer ni skrival: "Vedo, da to, kar imajo, ni dobro, vendar se jim zdijo spremembe še večja nevarnost." Najboljši sosed je bil Tonino Picula, človek z Malega Lošinja, ki je postal in je še hrvaški zunanji minister. "Slovenija in Hrvaška imata isti 'evropski sen'," je ugotovil. Manj diplomatski je bil Jože Mermal, direktor megaprojekta BTC. V intervjuju je povedal: "Za lansko leto računamo, da bo milijardo sto, milijardo dvesto milijonov tolarjev." Govoril je seveda o dobičku.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: