Jure Aleksič

 |  Mladina 16  |  Politika

Rodila se je miš!

Notranja zavzetost, odgovornost, treznost, argumentiranost, korektnost, strpnost, sploh pa pluralizem Združene liste v zvezi z Natom

Pro et contra: Luka Juri in Borut Pahor

Pro et contra: Luka Juri in Borut Pahor
© Denis Sarkić

Če želimo programsko konferenco, ki so si jo prejšnjo soboto na Otočcu omislili naši ta rdeči socialdemokrati, zagrabiti pri koreninah, moramo seči za slabo leto nazaj na strankin koprski kongres. Velika antinatovska debata, ki tli v srcih zelo opaznega proporca aktivnih članov, se je napovedovala že za takrat, a je bil del oporečnikov bržkone še preveč omamljen od končno dosežene soudeležbe v vladni koaliciji, drugemu delu pa se je zdelo obdobje nujnosti odločitve o sklenitvi militantnega zavezništva še pošteno oddaljeno. Nazadnje so se vsi skupaj zadovoljili z nekaj malega prhanja na račun vodstva in svojega Boruta, temu pa je uspelo brez vidnejših naporov izsiliti, da se je stranka v kongresni resoluciji v zvezi z "evroatlantskimi povezavami" izrazila pozitivno in celo pospeševalno. V zameno je kot kompromis ponudil obljubo, da bo vodstvo v doglednem času pripravilo posebno konferenco, kjer bo lahko stranka dodobra prerešetala vsa svoja med seboj bodeča se stališča do vstopa v Bushev atomski vrtec. Obljuba dela dolg in solidno obiskano sejno dvorano v Hotelu Šport smo vzeli kot dokaz, da se topovske cevi nekaterih vidnejših predstavnikov vmes niso imele priložnosti ohladiti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: