Na stadion lahko pozabimo

Janez Sodržnik, ljubljanski mestni svetnik, je bivši direktor ljubljanske občinske uprave, ki se je odločil, da bo kandidiral za župana. Nekdanji član LDS, ki se mu je stranka odrekla, ima zdaj listo Ljubljana, moje mesto, s katero naj bi spet prišel v mestni svet.

© Marko Jamnik

To njihovo razmišljanje poznam. Moja kandidatura je predvsem demonstracija tega, da sem neodvisen in da se ne bojim. Kandidaturo želim uporabiti predvsem kot vzvod, da bi lista Ljubljana, moje mesto, s katero grem na volitve, dosegla čim boljši izid. Na županskih volitvah je moj cilj drugi krog. Zavedam pa se, da bo to zelo težko - glede na to, da je politični prostor razdeljen med sedanje stranke in da imajo stabilno volilno telo. Domišljam si, da je možno z nestrankarskim pristopom, z nepolitičnim pristopom doseči sinergijo različnih energij, ki se pojavljajo, ali recimo nezadovoljstva. Pogovarjal sem se z več strankami in interesnimi skupinami, z nekaterimi se še pogovarjam. Imel sem kar nekaj ponudb strank, da bi bil njihov kandidat, pa me to ni zanimalo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: