Miha Štamcar

 |  Mladina 43  |  Politika

Hojnikova zgodba

Novinar Dela Žarko Hojnik o srečevanjih z Markom Pogorevcem, o odnosu policije do nekaterih medijev in o tem, da se veseli srečanja s prvim policistom na sodišču

© Nada Žgank

Dopisovanje med Pogorevcem in Hojnikom se je začelo 10. oktobra na kriminalnih straneh Dela. Novinar in direktor slovenske policije sta najprej v razumnih tonih, potem pa vse bolj ostro napadala eden drugega. Novinar Hojnik je v članku Pogorevčev turizem šefu policije najprej očital razsipništvo in nabiranje denarja v tujini za neodvisno kandidatko Barbaro Brezigarjevo, Pogorevc pa se je branil, da je Hojnik nestrokoven in da laže. Raven nevsakdanjega dopisovanja je dvignila Pogorevčeva izjava, da je Hojnik z njim prav ponižno obiskoval Brezje. Hojnik je na besedico "ponižno" reagiral brezkompromisno. Odgovoril je, da je od Pogorevca dobil dokumente, s katerimi naj bi diskreditiral Bečirja Kečanovića. Pogorevc je zaradi tega proti njemu napovedal tožbo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: