Igor Mekina

 |  Mladina 4  |  Politika

Ministrove grožnje

Govorjenje ministra za obrambo o potrebi po povečanju obrambnih stroškov in obveznem služenju vojaškega roka za ženske bi bilo prepričljivo, če bi bi bila Slovenija nerazvita, v vojne in spore zapletena država

Če ne bo za Nato, bo za ženske

Če ne bo za Nato, bo za ženske
© Denis Sarkić

“Če se ne priključimo zvezi Nato, bomo morali zgraditi novo nacionalno obrambno strategijo, ki naj bi temeljila na obvezni vojaški službi, za katero bi morali premisliti tudi o obveznem služenju za ženske ...In če Slovenija ne bo razvila primernega neodvisnega obrambnega sistema, bo za obrambo morala porabiti od 3,5 do 4 odstotke bruto družbenega proizvoda.” Izjava za Reuters, s katero je slovenski obrambni minister dr. Anton Grizold domači javnosti menda želel “naliti čistega vina”, je sprožila burne odzive. V javnosti je bila razumljena kot odkrita grožnja z zelo neprijetnimi posledicami, če se državljani na bližajočem se referendumu ne bomo odločili za vstop v Nato.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: