Ali H. Žerdin

 |  Mladina 12  |  Politika

Smo al' nismo?

Je Slovenija del mednarodne koalicije, ki je šla nad Irak?

Na seznamu, ki ga je 17. marca objavil kongresnik Hyde, vpliven član zakonodajne oblasti, je Slovenija del koalicije, ki gre nad Irak. (na fotografiji kongresnik Hyde na obisku pri Milanu Kučanu, lani poleti)

Na seznamu, ki ga je 17. marca objavil kongresnik Hyde, vpliven član zakonodajne oblasti, je Slovenija del koalicije, ki gre nad Irak. (na fotografiji kongresnik Hyde na obisku pri Milanu Kučanu, lani poleti)
© Bobo

"Po mojem vedenju ne," je odgovoril predsednik republike dr. Janez Drnovšek, ko je v družbi islandskega predsednika odgovarjal na vprašanje, ali je Slovenija članica vojne koalicije proti Iraku. Kako prosim? "Po mojem vedenju ne." Predsednik republike je človek, ki sam pravi, da z vlado dobro sodeluje. Predsednik republike je človek, ki bo v kmalu praznoval 14. obletnico službovanja v državnih vrhovih. Predsednik republike je dobro obveščen in izkušen politik. Po ustavi je predsednik republike vrhovni poveljnik oboroženih sil. In na najbolj logično ter samoumevno vprašanje, ali je Slovenija članica koalicije, ki gre nad Bagdad, odgovori, da po njegovem vedenju nismo člani jurišnih odredov. Ob odgovarjanju na vprašanje, ali je Slovenija članica koalicije, ni prostora za humor. Predsednik republike, kolikor ga poznamo, smisla za humor itak ni nikoli razkazoval. Torej se z odgovorom "Po-mojem-vedenju-ne," ni šalil.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: